Logo_hanze__hogeschool__groningen

Ruim twintig docenten en onderzoekers van over heel de wereld bezochten deze week op de Hanzehogeschool voor een workshop over talentonderwijs van het Hanze Honours College. De workshop op de Hanzehogeschool was de derde editie van de Honours International Faculty Institute  (HIFI) van de European Honours Council (EHC). Dit meldt Hanzehogeschool.

Deelnemers werden geïnspireerd en deden kennis op over hoe je onderwijs aan talentvolle studenten ontwikkelt en implementeert binnen hun eigen onderwijsinstelling. Resultaten uit eerder gedaan onderzoek vormden een belangrijke basis voor de workshop. 
 
De Hanzehogeschool heeft veel ervaring met honourstrajecten voor talentvolle studenten. Het Hanze Honours College biedt studenten een setting om zelf regisseur te zijn van hun persoonlijke ontwikkeling en professionele talent. Honoursonderwijs stimuleert hen om in de rol van pionier, aanjager of verbinder hun eigen talenten optimaal in te zetten voor actuele vraagstukken in studie, werk en samenleving. De Hanzehogeschool behoort met haar honoursonderwijs tot de voorhoede zowel in Nederland als internationaal.
 
De gehele maand juni staan internationale samenwerking aan talentontwikkeling op de agenda van het Hanze Honours College en het Hanze Research Center for Talent Development in Higher Education and Society. Onder het Hanze motto Share your Talent. Move the World. werken studenten, docenten en onderzoekers in drie verschillende verbanden samen aan talentontwikkeling. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids