Normal_plant_kiem_aarde_groen_klimaat_milieu_duurzaamheid

Hogeschool Van Hall Larenstein is officieel uitgeroepen tot de duurzaamste hogeschool van Nederland. Als enige hbo-instelling in Nederland hebben alle dertien bachelor-opleidigen nu drie zogenoemde AISHE-sterren. AISHE staat voor Auditing Instrument for Sustainability in Higher Education en geldt als keurmerk voor een duurzame ontwikkeling in het hoger onderwijs. Daarnaast  heeft de school bij de MVO-audit als eerste hogeschool het niveau 'Erkend' behaald. MVO is een speciale duurzaamheidsnorm voor het hoger onderwijs. Dit meldt Van Hall Larenstein.

Een auditteam van Hobéon heeft elke opleiding beoordeeld op de mate waarin duurzame ontwikkeling is geïntegreerd in het onderwijs, onderwijs en de organisatie van de school. Tot nu toe heeft geen enkele hogeschool drie sterren voor elke opleiding behaald. Hobéon verleende de hogeschool ook keurmerk MVO Hoger Onderwijs met het predicaat 'Erkend'.

Hobéon was onder de indruk van de manier waarop lectoren, docenten en studenten met energie over hun onderzoeksprojecten vertellen. Ook vond het Hobéon-panel het bijzonder dat de school relatief veel projecten in het buitenland uitvoert.

De school is erg blij met de erkenning maar "we zijn er nog niet", aldus Diane Keizer van het bestuurscollege. "Duurzaamheid is niet statisch, dus we ontwikkelen ons gestaag verder. Als vervolgstap willen we onze footprint op de gebieden afval, co2-uitstoot en water nog verder verlagen. Over drie jaar verwachten we dat ook terug te zien in de beoordeling: de helft van onze opleidingen zou dan vier AISHE-sterren moeten kunnen behalen."