Normal_arts_dokter_stethoscoop_witte_jas_doktersjas_verpleegkunde_zorgpersoneel_verpleging

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) laat de opleiding Verpleegkunde fors groeien. Die groei is mogelijk omdat er voldoende stageplaatsen zijn. De toename van het aantal stageplaatsen is groter dan eerder voorzien, waardoor de HvA in september vele tientallen meer studenten verpleegkunde kan laten starten dan eerder verwacht. Dit meldt de Hogeschool van Amsterdam.

Opleidingsmanager Corine Latour licht de mogelijkheid tot uitbreiding toe: "De HvA voert zeer constructieve gesprekken met de zorginstellingen in de regio Amsterdam en hun koepelorganisatie SIGRA. Deze samenwerking heeft tot een toename van het aantal stageplekken geleid waarbij behoud van kwaliteit voorop staat."

Er is een grote behoefte aan meer verpleegkundigen op hbo-niveau in Nederland. Latour: "Wij staan klaar om die op te leiden en zijn blij dat het werkveld de stageplaatsen realiseert en het ministerie van onderwijs ons toestemming heeft gegeven om de aanmelding weer open te stellen tot 1 mei en meer studenten toe te laten dan eerder afgesproken."

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids