Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Aeres Hogeschool Wageningen gaan voortaan samen aan de slag met het ontwerpen en uitvoeren van de voltijd masteropleiding Leren en Innoveren. Voor deze samenwerking tekenden beide partijen afgelopen week een overeenkomst. Dat meldt de HAN. 

Leren en Innoveren is bedoeld als vervolgopleiding voor ambitieuze en creatieve afgestudeerden van (leraren-)opleidingen. Voor studenten die de ambitie hebben om binnen een organisatie als onderzoekende innovator innovatief en vernieuwend onderwijs te ontwikkelen, is deze opleiding naar verwachting erg geschikt.

Aan de Aeres Hogeschool Wageningen bestaat de master Leren en Innoveren al in deeltijd en heeft sinds een paar jaar het predicaat ‘topopleiding’. De elementen sterke verbinding met de werkplek en het gebruik van collectieve leerprocessen zullen ook worden ingezet bij het ontwikkelen van de opleiding in voltijd.

De samenwerking tussen de onderwijsinstellingen kan uniek worden genoemd, om er één team komt dat de opleiding gezamenlijk vorm gaat geven. De ervaringen en expertises worden daarbij gecombineerd. De hogescholen willen met hun samenwerking onder meer voorkomen dat er te veel kleine masteropleidingen komen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids