Normal_handtekening__petitie

Alle studenten, dus ook studenten die sinds de afschaffing van de studiebeurs zijn gaan studeren, moeten korting krijgen op hun collegegeld. Dit staat in een petitie van de LSVb die vandaag wordt overhandigd aan de Tweede Kamer. Dit meldt Metronieuws.

In het regeerakkoord is afgesproken dat studenten die vanaf volgend jaar gaan studeren ruim 1000 euro korting krijgen op hun collegegeld. Deze korting geldt echter niet voor studenten die in 2015, 2016 of 2017 aan een studie begonnen zijn. Zij blijven ruim 2000 euro betalen en zijn extra de pineut.  Zij hebben nooit een basisbeurs gekregen, hebben niet kunnen profiteren van de investeringen in de onderwijskwaliteit en hebben daarnaast nooit de 1000 euro korting gekregen. Voor die studenten moet ook iets gebeuren, vindt LSVb-voorzitter Tariq Sewbaransingh. 
 
Nieuwe studenten gaan daarentegen wel meer rente betalen voor het lenen van geld. Het is niet duidelijk of deze renteverhoging ook voor de huidige studenten geldt.
 
Er zijn via petities.nl twee petities ingediend met het verzoek om korting op het collegegeld voor alle studenten. De petitie van tweejaarsstudente Sara van Dinther van de Hogeschool Rotterdam is tot nu toe 63.774 keer ondertekend. De petitie van de LSVb haalde 6120 handtekeningen binnen. 
 
De Kamer behandelt woensdag de onderwijsbegroting. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids