Normal_werk__2__rekenen_factuur_rekening_economie

In de hbo-sector economie zijn de bacheloropleidingen vernieuwd. (Aankomende) studenten kunnen zich vanaf 1 oktober aanstaande voor deze studies inschrijven via Studielink. De landelijke conversie van het gehele bacheloraanbod is door die vernieuwing zo goed als voltooid. Het ministerie van Onderwijs moet begin volgend jaar alleen nog besluiten over de graadtoevoegingen. Dat meldt de Vereniging Hogescholen.

Het CROHO, dat gegevens van vroegere, actuele en toekomstige opleidingen bevat, is de afgelopen maanden flink op de schop gegaan. DUO en de studentenadministraties van de hogescholen hebben daar hard aan gewerkt. Door de vernieuwingen is het landelijke aanbod van economische bacheloropleidingen herkenbaarder en wendbaarder geworden.

Ook voor de ontwikkeling van studenten en de maatschappelijke en economische weerbaarheid is de vernieuwing van belang. Bovendien wordt studenten vanaf nu onder meer een wenkend beroepsperspectief geboden. 

De in totaal 50 bacheloropleidingen zijn vernieuwd en samengevoegd tot nog maar 30, veelal brede, opleidingen. In het Verkenningsrapport 'Wendbaar in een duurzame economie' van de commissie Sent werd het relevante werkveld geanalyseerd, waaruit bleek dat het aanpassen en vernieuwen van het opleidingsaanbod wenselijk was.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids