Logo_hanze__hogeschool__groningen

Ruim 320 eerstejaars studenten van de opleiding Bedrijfskunde MER van de Hanzehogeschool Groningen zijn begin deze week van start gegaan met de Onmogelijke Opdracht. Tijdens de eerste studieweken zullen de 40 teams er flink tegenaan gaan en alles op alles zetten om die ‘onmogelijke opdracht’ toch mogelijk te maken. Dat meldt de Hanzehogeschool.

Docenten hebben voor elk team een opdracht bedacht, waarbij alle bedrijfskundige facetten aan bod komen. De opdrachten variëren enorm: van 30 uur non stop sporten, het veraangenamen van de wachttijd voor mensen die hun voedselpakketten komen ophalen tot het maken van een lied bestaande uit twaalf coupletten dat vervolgens gezongen gaat worden in het gras van het Noorderplantsoen en waarbij 500 mensen het refrein mee moeten gaan zingen.

Met het uitvoeren van de 'onmogelijke opdracht' proberen de studenten zoveel mogelijk geld en goederen in te zamelen voor de Voedselbank Groningen die wekelijks ongeveer 600 gezinnen ofwel 2.100 mensen voedt. Ulfert Molenhuis, de bestuursvoorzitter van de Voedselbank Groningen, vertelde tijdens de aftrap van de 'onmogelijke opdracht' dat Groningen de armste stad van Nederland is. Het aantal mensen dat in geldnood komt groeit explosief. Geld is dus hard nodig.

Donderdag 21 september aanstaande vindt de Grand Finale plaats. De studenten presenteren dan hun resultaten en maken de opbrengt bekend. Meer informatie over deze actie, de verschillende opdrachten, sponsoren en de Voedselbank Groningen is te vinden op www.onmogelijkeopdracht.nl en op Facebook.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids