Normal_harde_schijf_laptop_media_digitaal

Aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) kunnen studenten na de zomer starten met een studie over digitalisering. Op de zogeheten Digital Society School, waar de komende jaren 12.000 studenten kunnen studeren, ligt de focus op de digitalisering van de samenleving. De opleiding krijgt in totaal bijna 30 miljoen euro van de HvA, de gemeente Amsterdam en het bedrijfsleven. Dat meldt Het Parool.

De gemeente Amsterdam spreekt van een nieuw hoger onderwijsmodel, dat zich met die digitalisering mee ontwikkelt. Tijdens de opleiding leren studenten hoe de integratie van digitale technologie in de samenleving verbeterd kan worden. Daarbij wordt gekeken naar diverse lagen in de samenleving. Studenten gaan nauw samenwerken met ontwerpers, ontwikkelaars en onderzoekers. Op die manier wordt er niet alleen talent opgeleid; kennis over de digitalisering van de samenleving wordt ook verder ontwikkeld en toegepast.

In de opleiding aan de Digital Society School investeert de HvA zelf ruim 16 miljoen euro. Van het bedrijfsleven komt circa 12,5 miljoen euro binnen en de gemeente Amsterdam voegt daar nog eens bijna 4 miljoen euro bij.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids