Normal_normal_download__1_

De Groningse studentenvereniging Vindicat krijgt een accreditatie van een jaar onder 'strikte voorwaarden'. Dat adviseert de accreditatiecommissie in haar rapport aan de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool Groningen. Dit meldt RTV Noord.

De accreditatiecommissie is van mening dat Vindicat in haar kritische zelfreflectie blijk geeft van een breed gedragen veranderingsbereidheid, zo valt te lezen in het rapport. “De Senaat is erin geslaagd om de discussie binnen de vereniging op gang te brengen en om een aantal concrete stappen te zetten op het pad van de herijking. De vereniging verdient tevens een compliment voor haar coöperatieve en open houding in het accreditatieproces.” 
 
Daarnaast signaleert de commissie dat er nog veel moet gebeuren om de uitvoering en de implementatie van een aantal wezenlijke koerswijzigingen te blijven volgen. In het rapport heeft de commissie vijf accreditatiestandaarden beschreven waaraan Vindicat het komende jaar moet gaan voldoen. Zo moet de gedragscode volgend jaar zomer klaar zijn, moet tenminste de helft van de begeleiders nuchter zijn tijdens de introductieperiode en moet de incidentenregistratie worden uitgebreid.
 
Over een jaar zal de accreditatiecommissie de vereniging herijken op basis van de voorwaarden en de aanbevelingen uit dit advies. Als Vindicat op 15 augustus 2018 niet voldoet aan de voorwaarden, dan wordt de accreditatie niet verlengd. In dat geval verbreken de RUG en de Hanzehogeschool de officiële banden met Vindicat.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids