Normal_muziek

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft de subsidieregeling bekend gemaakt voor muziekonderwijs op de pabo. Het doel van de regeling is om het muziekonderwijs aan toekomstige leerkrachten op een een kwalitatief  hoog niveau te houden. Dat meldt Het Fonds voor Cultuurparticipatie.

In de regeling staat onder andere dat pabo's moeten samenwerken met een conservatorium en een basisschool. De subsidieaanvraag voor een pabovestiging kan worden aangevraagd door het college van bestuur van de desbetreffende hogeschool. Om voor de subsidie in aanmerking te komen moet het college een duidelijke visie op duurzaam kwalitatief goed muziekonderwijs voor alle pabostudenten voorleggen. Pabo’s hebben vanaf nu de mogelijkheid om hun aanvraag voor te bereiden. De eerste ronde van de procedure is vanaf 3 juli geopend.

De subsidieregeling voor muziekonderwijs op pabo’s sluit aan bij het plan van minister Bussemaker om muziek op de basisschool meer aandacht te geven. Daarnaast sluit de regeling aan bij de beweging Méér Muziek in de Klas, waarbij diverse partijen zich vijf jaar lang intensief gaan inzetten voor structurele muzieklesssen in het primair onderwijs.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids