Normal_ouderenzorg345

Deze week werden ouderen in de provincie Groningen weer in het zonnetje gezet door de zeven grootste studentenverenigingen in Groningen. Tijdens Project GA! (Groningen Actief) bezoeken de studenten verschillende verzorgingstehuizen en doen zij activiteiten met de ouderen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Project GA!, elk jaar georganiseerd in maart, laat de besturen van de studentenverenigingen voor één dag samenkomen met ouderen uit zes verzorgingstehuizen. De studenten zetten de ouderen in het zonnetje door verschillende activiteiten met hen te ondernemen.  De dag is een initiatief van de Rode Kruis Studentendesk Groningen en Contractus, waarin zeven Groningse studentenverenigingen zijn vertegenwoordigd. “Een band creëren tussen studenten en ouderen en iets terug doen voor de mooie stad waarin we leven”, legt een betrokken student de insteek van de Rode Kruis Studentendesk uit.
 
De activiteiten die deze dag worden georganiseerd variëren van een wandeling, tot een potje bingo tot gezellig cakejes bakken. Elk jaar is er ruimte voor nieuwe ideeën. Studenten zijn positief over de actie.”Ik zou dit niet zo snel uit mezelf doen, maar het is mooi om te zien hoe leuk de bewoners dit vinden. Het is zo makkelijk voor ons om dit voor een ander te doen, en kijk nou wat voor blije gezichten het oplevert”, aldus een student.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids