Logo_logo_floraide_werkt

Provincie Flevoland daagt met de Challenge ‘Help mee aan de toekomst van onze voeding!’ uit om businessconcepten in te dienen. Dit gebeurt rondom thema's slimme bodem, slimme voedselketen en slimme voeding. Bedrijfsleven, studentondernemers, samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en onderzoeksinstellingen kunnen meedoen. De winnaars krijgen een geldbedrag van 25 duizend euro en begeleiding op maat om hun innovatie te realiseren. Bovendien krijgen ze de kans hun innovatie te tonen op het internationale podium van Floriade 2022 in Almere. Dit meldt provincie Flevoland.

Ook op de Nationale Voedseltop, die onlangs plaatsvond, is de ambitie uitgesproken dat Nederland over vihf tot tien jaar wereldwijd koploper moet zijn in gezonde en duurzame voeding. Met de Challenge draagt provincie Flevoland bij aan deze ambitie en de nationale voedselagenda. Tijdens de startbijeenkomst van de Challenge gaven sprekers en deelnemers het belang van voeding en gezondheid aan. In 2050 is de wereldbevolking sterk gegroeid. De vraag naar voedsel stijgt en door een ongezond eetpatroon nemen welvaartsziekten toe. Verandering in hoe we omgaan met de bodem, met onze voedselketen en met onze voeding is dan ook noodzakelijk om zowel nu als op lange termijn te kunnen voorzien in manieren om de wereldbevolking duurzaam van voldoende en gezonde voeding te voorzien.

De Challenge bestaat uit de drie eerdergenoemde thema’s. Binnen een deze thema’s kunnen deelnemers een concept indienen binnen een van de drie deelnemerscategorieën: het Flevolandse bedrijfsleven, studentondernemers en samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en onderzoeksinstellingen uit Nederland en daarbuiten.

"Met de Challenge willen we indieners het duwtje richting markt geven dat ze nodig hebben. Dat helpt hen verder en tegelijkertijd zijn goede innovatieve producten een stimulans voor onze regionale economie. Alle betrokkenen profiteren daarvan", zegt gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids