Logo_flevo_campus_logo

Provincie Flevoland, gemeente Almere, groene kennisinstelling Aeres en AMS Institute hebben gisteren een Memorandum of Understanding ondertekend. Hierin hebben de vier partijen afgesproken de komende tijd de mogelijkheden te onderzoeken om de samenwerking te intensiveren. Met deze samenwerking krijgt de Flevo Campus een belangrijke impuls. Dit meldt provincie Flevoland.

Flevo Campus is een wetenschappelijke praktijkwerkplaats op initiatief van Almere, provincie en Aeres. De campus richt zich primair op kennisinnovatie rond het thema Feeding the City, met onderzoek, onderwijs en ondernemerschap. Sinds januari 2017 heeft AMS Institute uit Amsterdam als vierde partner zich gecommitteerd aan de Flevo Campus, zowel inhoudelijk als financieel. Zij start met een aantal onderzoeken in Almere.

Begin 2017 worden voor het onderzoeksprogramma van AMS, genaamd ‘The Feeding City’ overeenkomsten gesloten voor de onderzoeksprojecten ‘Healing garden’, ‘De straat van de toekomst’, 'City farming', ‘Floriade Dialogue’ en ‘Summerschool’.

Het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute) is in 2014 in Amsterdam opgericht door de Technische Universiteit Delft en Wageningen Universiteit en Researchcentrum, in samenwerking met het Massachusetts Institute for Technology (MIT). Door in Almere onderzoeken en onderwijsactiviteiten te richten op voedselvraagstukken in stedelijk gebied, laat AMS zien zich niet alleen op stad Amsterdam te willen richten, maar juist op de gehele metropoolregio.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids