Logo_logo-hanzehogeschool

Hanzehogeschool Groningen gaat als eerste onderwijsinstelling in Nederland meedoen aan de Green Quest. The Green Quest is een zoektocht naar oplossingen om groener en duurzamer te ondernemen, terwijl het ook besparingen op de bedrijfsvoering moet opleveren. Het project is een initiatief van Het Financieel Dagblad en BNR Nieuwsradio in samenwerking met ENGIE en SUEZ. Dit meldt Hanzehogeschool Groningen.

Het team van The Green Quest bestaat uit een technisch team, het Green Team en een team van studenten. Samen gaan zij gedurende zes weken aan de slag met de duurzaamheidsdoelstellingen van de Hanzehogeschool Groningen. Tijdens een zoektocht van zes weken naar oplossingen staat de hogeschool bol van de activiteiten in het kader van dit thema. Het Nederlands publiek mag via social media ideeën insturen.
 
Tijdens het openbare kick-off evenement dagen leden van het Green Team het bestuur uit een volgende stap te zetten op het gebied van duurzaamheid. Medewerkers en studenten zijn uitgenodigd om mee te denken. Het Green Team presenteert half april de resultaten aan het College van Bestuur.  
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids