Logo_iso__logo

De verkiezing van Lector van het Jaar gaat weer van start. Dit jaar zoeken de organisatoren, het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en nieuwssite ScienceGuide een lector die  zich inzet voor maatschappelijke gelijkheid. Tot 9 december kunnen instellingen, studenten en medewerkers voordrachten insturen voor de titel Lector van het Jaar. Dit meldt ISO.

De verkiezing is niet gebonden aan bepaalde vakdisciplines binnen het hbo. Wel komen alleen lectoren in aanmerking die zich bezighouden met het eerder genoemde thema van maatschappelijke ongelijkheid. ISO en ScienceGuide hebben voor dit onderwerp gekozen omdat zowel nationaal als internationaal een groeiende ongelijkheid valt waar te nemen en niet alleen in het onderwijs. Ook op de arbeidsmarkt en in de zorg is de kloof tussen kansrijk en kansarm groeiende.

Om in aanmerking te komen voor de titel Lector van het Jaar moet het onderzoek van de lector op enigerlei wijze bijdragen aan de zoektocht naar oplossingen voor maatschappelijke ongelijkheid. Ook moet dit onderzoek in verbinding staan met het onderwijs aan de hogeschool en de lokale samenleving.

Voordrachten kunnen uiterlijk tot vrijdag 9 december worden ingezonden via lectorvanhetjaar@iso.nl. Begin januari zal de jury de genomineerden bekend maken waaruit in februari de winnaar gekozen wordt. Meer informatie over de criteria voor voordracht op www.iso.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids