Normal_hogeschool_windesheim

Mahmoud Tighadouini komt op 11 oktober naar Windesheim om te vertellen waarom hij radicaliseerde en hoe hij tot inkeer kwam toen hij in het ziekenhuis lag met leukemie. Het programma is gericht op studenten van de opleidingen maatschappelijk werk, sociaal pedagogische hulpverlening, pedagogiek en studenten van lerarenopleidingen. Dit meldt Windesheim.

Mahmoud Tighadouini: in 2001 een Nederlandse jongen van Marokkaanse afkomst die in Nederland een Marokkaan is en in Marokko een Nederlander en na 9/11 wordt gestigmatiseerd als moslim. Hij radicaliseerde en was bijna vertrokken.
 
Anno 2016 - inmiddels 31 jaar oud - ziet zijn leven er behoorlijk anders uit en is er heel veel gebeurd. Nu vertelt hij zijn persoonlijke verhaal over de zoektocht naar zijn identiteit zodat anderen er van kunnen leren.
 
Op dinsdag 11 oktober komt Mahmoud naar Windesheim om zijn indrukwekkende verhaal te vertellen. Het programma is gericht op studenten van de opleidingen maatschappelijk werk, sociaal pedagogische hulpverlening, pedagogiek en studenten van lerarenopleidingen; de toekomstige professionals die met jongeren gaan werken en mogelijk in aanraking komen met radicalisering.
 
De deuren zijn open vanaf 15.00 uur; het programma begint om 15.30 uur en vindt plaats in ruimte G-220 van Windesheim. Graag van tevoren aanmelden via lezing@windesheim.nl 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids