Normal_kranten_journalistiek_drukkerij_nieuws_media

In september start op Fontys Hogeschool de nieuwe opleiding internationale researchjournalistiek. Dit is de eerste post-academische opleiding onderzoeksjournalistiek van Nederland. In het programma is er veel aandacht voor internetresearch, de WOB en datajournalistiek, maar ook voor ondernemerschap en samenwerking op internationaal niveau. Dat meldt Villemedia.

De opleiding Internationale Researchjournalistiek kijkt nadrukkelijk naar de toekomst van de onderzoeksjournalistiek. Moderne researchmethoden, ondernemerschap en grensoverschrijdende samenwerking zijn de speerpunten van deze opleiding, die tegelijk in Vlaanderen en in Nederland wordt aangeboden. De opleiding bestaat sinds 2004 in Vlaanderen.

De opleiding richt zich op: werkende journalisten, afgestudeerden in de journalistiek, hoogopgeleiden met een aantoonbare interesse in journalistiek, en researchers en campagnevoerders van maatschappelijke organisaties. De opleiding wordt in Nederland gestart door Fontys Hogeschool voor Journalistiek, Fonds Pascal Decroos, Story-Based Inquiry Associates en de Vereniging van Onderzoeksjournalisten. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids