Logo_logo_windesheim

Windesheim biedt studenten van het vrijzinnig opleidingsinstituut OVP de mogelijkheid om een speciale studieroute te volgen bij de hogeschool. Na het succesvol afronden van deze route krijgen ze een erkend hbo-diploma Godsdienst-Pastoraal Werk. Vorige week ondertekenden beide organisaties een samenwerkingsovereenkomst. Dat meldt Windesheim. 

Voor Windesheim is dit niet de eerste samenwerkingsovereenkomst voor het opleiden van levensbeschouwelijk eprofessionals. Eerde werkte het samen met de Protestantse Kerk Nederland, het Leger des Heils, De Unie van de Baptistengemeenten in Nederland en met de Molukse kerken. Door de samenwerking met OVP hoopt Windesheim haar diversiteit op het gebied van theologie, zingeving en levensbeschouwing te vergroten. 

Afgelopen februari zijn de eerste vier OVP-studenten gestart met het traject bij Windesheim. Zij volgen eerst een meerjarige opleiding bij het OVP en sluiten de studie af met twee jaar bij Windesheim. Het OVP biedt opleidingen als pastoraal werker of geestelijk verzorger.

Door: Nationale Onderwijsgids