Logo_christelijke_hogeschool_ede_che_logo

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) heeft in samenwerking met drie mbo’s een doorstroommodule mbo–hbo ontwikkeld. Docenten van de mbo-opleidingen ROC A12, MBO Utrecht, Hoornbeeck College en vertegenwoordigers van de diverse opleidingen van de CHE hebben een jaar lang aan deze module gewerkt. Aanleiding hiervoor zijn de komende vernieuwingen in het mbo op het gebied van kwaliteit. Dit meldt Christelijke Hogeschool Ede.

De doorstroommodule zal het komende jaar door middel van pilots uitgeprobeerd worden. Identiteitsontwikkeling met daarin integratie van identiteit en beroep is een belangrijk onderdeel van dit kwalificatiedossier. Teamleider Carlijn van Diepen van ROC A12 vond de samenwerking tussen docenten van het mbo en het hbo enorm inspirerend en het hielp elkaars ‘onderwijstaal’ te begrijpen. 
 
Het komend jaar zal de doorstroommodule verder doorontwikkeld worden. Ook de studievaardigheden die binnen het hbo nodig zijn, worden nader belicht.
 
Het mbo voert de komende jaren vernieuwde kwalificatiedossiers in waardoor studenten zich kunnen specialiseren op beroepenvelden. Een van deze specialisaties is het oriënteren op een vervolgstudie in het hbo.
 
© Nationale Onderwijsgids