Logo_download

Ruim 1600 studenten zullen volgend weekend (17-19 juni) naar het Zernike complex te Groningen afreizen om hier hun eigen stad te vertegenwoordigen. Groningen zal veranderen in het strijdtoneel voor sportende, studerende Nederlanders in het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK). Uit een overall klassement zal naar voren komen welke stad de ‘Beste studenten sportstad van Nederland’ is. Dat meldt GNSK.

Dat is niet het enige waarvoor gestreden wordt, per sport komt ook een ‘Nederlands studentenkampioen’ naar voren. Zij kunnen de mogelijkheid krijgen om Nederland te vertegenwoordigen op de European Student Championships. Met maar liefst 17 verschillende sporten is deze 58e editie de grootste editie van het GNSK ooit. Verspreid over een aantal locaties (ACLO sportcentrum, Willem-Alexander sportcentrum, Schermcentrum Noord, Corpus den Hoorn rugbyvelden en Sportcentrum Leek) zullen de studenten hun stad gaan vertegenwoordigen.

Aangezien het een studentenevenement betreft, zal er natuurlijk ook een groot feest plaatsvinden. Zaterdagavond zullen de studenten met bussen worden vervoerd naar de oude Suikerfabriek. Hier kunnen de studenten alvast moed indrinken voor de finales van de volgende dag. Dit evenement voor en door studenten zal namelijk op zondag worden afgesloten met de (halve) finales. Rond vijf uur ’s middags zal bekend worden gemaakt welke stad de beste blijkt te zijn van 2016.

De Nationale Onderwijsgids is mediapartner van het GNSK.

© Nationale Onderwijsgids