Logo_avans_logo

Avans Hogeschool Breda vestigt een Associate degree (Ad) in Roosendaal. Deze tweejarige opleiding is bedoeld om mbo4-studenten de kans te bieden om beter door te stromen naar het hoger onderwijs. Naast Roosendaal wil de hogeschool vanaf september 2017 ook in Den Bosch met de opleiding beginnen. Dat meldt BN DeStem.

Voor de Ad in Roosendaal werkt Avans nauw samen met de regionale roc's en HZ University of Applied Sciences. Vestigingslocatie voor de nieuwe school wordt de Oostelijke Havendijk. Onlangs ging de gemeenteraad akkoord met het verwerven van grondpercelen op die locatie. "De Associate degree is een tweejarige opleiding die qua niveau tussen mbo- en hbo-bachelor in zit", aldus Margot Custers van Avans in Breda. "We merken nu dat mbo-studenten niet gemakkelijk doorstromen naar een hbo-bachelor, bijvoorbeeld omdat ze opzien tegen nog vier jaar studeren."

Bij afsluiting van de Ad ontvangen de studenten een diploma. Na deze twee jaar kunnen de studenten alsnog besluiten om door te studeren voor een hbo-bachelordiploma. 

© Nationale Onderwijsgids