Normal_ict_digitaal_computer_muis

IT-student Sefa Küçükdemirci van de Hogeschool InHolland heeft maandag de eerste beurs van de dutch digital delta Talent Grants ontvangen. Onder toeziend oog van Minister Kamp (EZ) reikte oprichter Wessel van Alphen Sr. namens IT-Staffing op het jaarcongres van het Techniekpact de beurs van 2500 euro uit. Dit meldt IT-Staffing.

Met dit beursprogramma wordt de instroom van nieuwe IT-professionals gestimuleerd. Het uitgereikte bedrag kan op maat ingezet worden, bijvoorbeeld voor het bekostigen van een vervolgopleiding, het bezoeken van een congres of het ontwikkelen van een commerciële toepassing. Deze beurs is een eerste stap in het beurzenprogramma van de Human Capital Agenda voor de ICT.
 
Er is een groeiend tekort aan ICT-ers, zo bleek ook uit het onderzoek 'Digitaal vakmanschap' dat onlangs is verschenen. "Als intermediair in de ICT zien we twee oorzaken voor dit tekort: Enerzijds is er onvoldoende instroom van nieuwe kandidaten, maar er vindt ook te weinig bijscholing plaats tijdens de loopbaan" volgens Bramjan Mulder, business analist bij IT-Staffing. 
 
De motivatie van ondernemer Wessel van Alphen Sr. om een beurs beschikbaar te stellen is dat "deze beurs een signaal en een stimulans moet zijn om meer jonge mensen te enthousiasmeren en richting ICT te krijgen. Sefa is een goed voorbeeld is hoe je met doorzetten en met het nodige verantwoordelijkheidsgevoel ver kan komen." aldus Van Alphen.
 
Behalve de uitreiking van ICT-beurzen (mbo, hbo, wo) zijn ook het stimuleren van de inzet van IT-professionals uit het bedrijfsleven als gastdocent en het oprichten van Centres of Excellence acties uit de Human Capital Agenda. Daarnaast zal ICT worden meegenomen als verbindend thema in de gezamenlijke Human Capital Agenda van de Topsectoren. 
 
© Nationale Onderwijsgids