Normal_docent__leerkracht__leraar__schoolbord

Scholen in Apeldoorn zijn op zoek naar nieuwe docenten uit zowel de onderwijswereld als van buiten. Omdat er een tekort dreigt, wordt er komende woensdag een banenmarkt georganiseerd om de geïnteresseerden van informatie te voorzien. Dat meldt De Stentor. 

Het tekort aan docenten dreigt voor bijna alle vakken. Alleen de vakken geschiedenis, biologie en lichamelijk opvoeding komen voorlopig niet in de problemen. De nood is nu al te voelen bij Engels, Duits, natuurkunde en wiskunde.

Frank van Lier organiseert de banenmarkt voor de onderwijskoepels Veluwse Onderwijsgroep en de AVOO, waarbij negen scholen voor voortgezet onderwijs zijn aangesloten. Volgens hem is het logisch dat scholen in eerste instantie naar ervaring kijken. "Maar we kijken ook naar andere groepen. Mensen met een slapende bevoegdheid, die lang geleden een diploma hebben gehaald maar ergens anders een baan hebben. Lio's, dat zijn studenten die bijna hun diploma hebben. En we zoeken hbo'ers en wo'ers die een overstap willen maken naar het onderwijs”, zegt hij.

© Nationale Onderwijsgids