Normal_paul-schnabel

De MBO Raad, VSNU en Vereniging Hogescholen hebben zich in een brief aan minister Bussemaker van Onderwijs kritisch uitgelaten over het advies van Platform Onderwijs2032. Volgens de onderwijskoepels ontbreekt een goede onderbouwing voor de door het platform genoemde vakken en vaardigheden waaruit het nieuwe kerncurriculum zou moeten bestaan. Dat meldt de Vereniging Hogescholen. 

De koepels vragen zich af op basis waarvan de commissie onder leiding van Paul Schnabel besluit dat een deel van de huidige vakken geschrapt of teruggebracht kan worden in omvang. “Er worden naar onze mening onvoldoende argumenten of bewijzen aangevoerd waaruit blijkt dat het voorgestelde kerncurriculum past bij of beter aansluit op wat nodig is in het vervolgonderwijs”, schrijven de voorzitters van de organisaties.

Bussemaker heeft op 4 april een brief geschreven aan de Onderwijscoöperatie over de voortgang van het proces. De MBO Raad, VSNU en de Vereniging Hogescholen stellen het op prijs dat bij de start van het vervolgtraject het gesprek wordt gevoerd met de koepels als ontvangende onderwijssectoren en met deskundigen uit het bedrijfsleven. 

© Nationale Onderwijsgids