Normal_hogeschool_van_amsterdam_hva

Een halfnaakte vrouw van de feministische organisatie FemCom heeft afgelopen zaterdag gedemonstreerd tegen het besluit van de HvA om studentenblad Folia uit de schappen te halen. Op de voorpagina stonden namelijk borsten van een vrouw afgebeeld. De demonstrant deelde, terwijl haar borsten zichtbaar waren, het blad uit aan bezoekers van de open dag van de HvA. Dat meldt AT5. 

De HvA vond de voorpagina afschrikkend en besloot dat mensen die afkwamen op de open dag het blad niet hoeven te zien. De demonstrerende vrouw van FemCom is een Franse studente. “Sommige mensen reageren positief, sommigen schamen zich er een beetje voor”, zegt ze. “Ik denk dat veel van hen, sinds het gisteravond op tv is geweest, op de hoogte zijn van de actie.”

Studentenunie Asva is kwaad over het besluit van de HvA en deelde ook met meerdere studenten Folia's uit. De Franse studente hoort niet bij de Asva. Toch is de studentenunie blij met haar actie. “Je kunt je afvragen of het verstandig is geweest van de HvA om de Folia uit de schappen te halen. Dan kun je tegengeluid verwachten”, zegt een woordvoerder. “Dat de HvA het blad weghaalt, betekent dat ze de discussie niet willen voeren.”

© Nationale Onderwijsgids