Normal_studenten_computer_computerlab_online_digitaal

Hogeschool Van Hall Larenstein heeft per ongeluk persoonlijke gegevens van zo'n 4400 studenten rondgestuurd via e-mail. Het gaat om gegevens als woonadres, telefoonnummers, e-mailadressen en  burgerservicenummers. Studenten die de meegestuurde gegevens in de mail van het Student Service Centre ontdekten, trokken aan de bel. Dit meldt Omroep Gelderland.

De gegevens stonden in een Excel-bestand dat per ongeluk als bijlage in een mail aan studenten van de hogeschool was verstuurd. Nadat studenten hiervan melding hadden gemaakt, heeft het College van Bestuur alle betrokkenen ingelicht en de Autoriteit Persoonsgegevens ingelicht. Volgens een woordvoerster van de school oordeelde de Autoriteit Persoonsgegevens dat het bestuurscollege juist heeft gehandeld.

Het versturen van de privégegevens kon gebeuren door een menselijke fout, aldus de woordvoerster. Volgens haar heeft een dergelijke privacybreuk zich nog nooit eerder voorgedaan bij Van Hall Larenstein. De school verzoekt studenten contact op te nemen als ze in de problemen komen door het openbaar worden van de gegevens. Tot dusver hebben zich nog geen studenten gemeld. De hogeschool heeft vestigingen in Velp en Leeuwarden.

© Nationale Onderwijsgids