Normal_autisme_hersenen

Fontys Hogeschool start met de pilot 'Autismetalent benutten'. Hierbij begeleidt de hogeschool jongeren met autisme intensief naar stage en werk en gedurende de eerste maanden van hun baan. Het doel is dat de jongeren zo een soepelere overgang kunnen maken van school naar werk, waardoor hun talenten op de arbeidsmarkt beter worden benut. Dat meldt Vanuit autisme bekeken.

Op hogescholen neemt het aantal studenten met autisme toe. Studenten met autisme geven door de verhoogde studiedruk aan vaker baat te hebben bij extra begeleiding. De pilot speelt hierop in. Vanuit een integrale inpak worden de studenten begeleid vanaf het moment dat ze gaan studenten tot en met het vinden en volhouden van werk. In deze aanpak heeft de student gedurende het gehele programma één begeleider die de student bij alles ondersteunt, bijvoorbeeld school, stage, werk, gezin en zorg. Het streven van de hogeschool is dat na afloop van de pilot minimaal 50 procent van de deelnemers een baan heeft op hbo-niveau.

De pilot is een initiatief van Fontys Hogeschool ICT en Hogeschool Engineering in samenwerking met Vanuit autisme bekeken en het Autismepunt. 

© Nationale Onderwijsgids