Normal_studenten__laptop__digitaal__hbo__uni__studeren__werken__groep

Er moet meer aandacht komen voor de niet-Nederlandssprekende student. Hiervoor zijn nieuwe criteria opgesteld op het gebied van internationalisering. Dit meldt het Digitaal Universiteitsblad van de Universiteit Utrecht.

Studentenorganisaties zijn nu vooral gericht op Nederlandstalige studenten. Websites bijvoorbeeld zijn veelal Nederlandstalig. Nieuwe criteria op het gebied van internationalisering moeten ervoor zorgen dat er meer aandacht komt voor buitenlandse studenten. 
 
Naast de huidige criteria op het gebied van ledenaantallen en de hoeveelheid georganiseerde activiteiten wordt er in de toekomst ook gekeken naar internationalisering, communityvorming en introductie-activiteiten. De nieuwe criteria staan in een herzien beleidskader dat gebruikt wordt om beurzen en subsidies te verdelen onder studentenverenigingen. In 2018 wordt bekeken of aan deze criteria is voldaan.
 
De aanpassing van het beleidskader betreft een pilot. Een vereniging hoeft zich slechts op één van de drie nieuwe criteria te onderscheiden. Ook wordt de term 'criteria' in het beleidskader afgezwakt tot 'aandachtspunten'. Het beleidskader wordt overigens ook nog besproken in de medezeggenschap van de Hogeschool Utrecht, omdat de UU en HU de financiële ondersteuning van studentenorganisaties gezamenlijk uitvoeren. 
 
© Nationale Onderwijsgids