Normal_winkel

Als het aan de Detailhandel Nederland ligt komt er een speciale Hogeschool voor de Handel. Voorzitter Guido van Woerkom is van mening dat de winkels baat zouden hebben bij leidinggevenden die een speciale opleiding hebben gevolgd in het hoger onderwijs. Dat meldt BNR.

Er zijn in Nederland al wel drie Hoge Hotelscholen, maar een Hoge Handelsschool ontbreekt nog. Volgens Van Woerkom verdient de detailhandel ook een dergelijke opleiding, vanwege de grootte van de sector. Zo werken er 700.000 mensen in de detailhanden en zijn er 100.000 winkels. Volgens de voorzitter zou de focus van de speciale opleiding moeten liggen op financieel management, marketing en e-commerce.

Volgens Van Woerkom staan opleidingen als de HBO Small Business & Retailmanagement ter discussie staan. De voorzitten pleit voor een goed vormgegeven handelsopleiding, van middelbaar tot hoger beroepsonderwijs. "De praktijk laat zien dat er behoefte aan is, als iets goed is betekent dat niet dat het niet beter kan. Onderwijs is één van de grote verklaringen waarom een bedrijf succes heeft of niet", aldus Van Woerkom. 

© Nationale Onderwijsgids