Normal_inholland_hogeschool_3

Eerstejaarsstudenten van de Lerarenopleiding Basisonderwijs van InHolland zullen volgende week lessen techniek gaan geven op basisscholen in de regio. Op dinsdag 134 oktober zullen de 33 studenten voor bijna 300 leerlingen in de regio Den Haag een workshop verzorgen waarbij de kinderen een sorteermachine gaan ontwerpen en bouwen. Dit meldt hogeschool InHolland.

Sorteermachines zijn apparaten die in de landbouw gebruikt worden voor bijvoorbeeld het sorteren van aardappelen, uien of appels. De leerlingen van groep 7 van de deelnemende scholen zullen echter knikkers en ballen gebruiken in hun machine. Spelenderwijs maken de leerlingen onder leiding van de studenten kennis met het ontwerpen, testen, verbeteren en gebruiken van een product. Ook leren ze zo oplossingen te bedenken voor problemen.

Voor de pabo-studenten zal het de eerste keer zijn dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor een les. In groepjes van drie gaan de studenten naar de scholen toe om de workshops te geven. Op hun beurt leren de studenten om op een inspirerende en aansprekende manier techniekonderwijs te geven. Hiermee komt de opleiding ook tegemoet aan het Techniekpact waarin is afgesproken dat basisscholen meer techniekonderwijs gaan geven en dat de pabo's studenten daarop voorbereiden.

© Nationale Onderwijsgids