Normal_tech

De regio Zuidoost-Drenthe zou een technische hbo-opleiding moeten hebben. Dat is de mening van directeur Bernard Nederhoed van installatiebedrijf Harwig in Emmen, meldt het Dagblad van het Noorden.

Nederhoed heeft zijn mening gisteren uitgesproken tegenover staatssecretaris Dekker van Onderwijs. Het bezoek van de bewindsman stond in het teken van vakmanschap en techniek. In samenwerking met het Drenthe College leidt Harwig al dertig jaar mbo-leerlingen op, maar voor een hbo-opleiding moeten de studenten naar Groningen of Zwolle. “En als ze eenmaal uit deze regio weg zijn, komen ze niet meer makkelijk terug”, zegt Nederhoed.

Een technische hbo-opleiding zou goed aansluiten op het vakcollege en het technasium van het Hondsrug College in Emmen. Op die manier kunnen leerlingen van het havo en vwo doorstromen. Nederhoed ziet de hbo-opleiding graag komen. “Er is steeds meer vraag naar hoger opgeleide technici, als engineers", zegt hij. Staatssecretaris Dekker kreeg een rondleiding door Harwig en ging in gesprek met enkele leerlingen-in-opleiding.

© Nationale Onderwijsgids