Normal_makelaars_taxateurs_kantoor

Het aantal studenten dat voor makelaar wil studeren is de afgelopen tijd gestegen. In 2012 waren er slechts 300 aanmeldingen door de economische crisis. Dit jaar is het aantal aanmeldingen gestegen naar bijna 1100. Dit blijkt uit cijfers van de Academie voor Vastgoed, het opleidingsinstituut van makelaarsvereniging NVM. Dat meldt NOS.

De academie verwacht eind dit jaar uit te komen op zo'n 1400 studenten voor de basisopleiding. De aantrekkende huizenmarkt zou de reden zijn dat meer studenten weer kiezen voor de opleiding om makelaar te worden. PD, een groot privaat opleidingsinstituut voor makelaars, zegt al bijna weer terug te zijn op het niveau van 2008, toen er lesgroepen geschrapt moesten worden. Nu zijn er wer meer aanmeldingen op het PD dan er in de klas passen.

Niels Maijer van makelaarsvereniging Amsterdam is blij met de stijging van het aantal aanmeldingen. Wel waarschuwt hij voor gelukzoekers. “Die zitter er altijd tussen. Maar we denken dat het kaf wel van het koren gescheiden wordt. Als de arbeidsmarkt aantrekt, ruikt men meer kansen op een baan en makelaardij fascineert nou eenmaal”, aldus Maijer.

© Nationale Onderwijsgids