Normal_sportveld_gym_gymles245

De Hogeschool Utrecht wil extra gaan bezuinigen op de studentensport, zo lijkt het. In de plannen die de hogeschool deze zomer aan Mesa Cosa, de Utrechtse Studenten Sportstichting heeft gemeld, staat dat er nog eens 50.000 euro bezuinigd gaat worden op de sport. Vorig jaar werd de subsidie ook met een ton verlaagd. Dit meldt NU.nl. 

Cees Verhoef, directeur van Olympos, het sportcentrum dat op het Utrecht Science Park is gelegen, is gefrustreerd. “De HU”, zo zegt hij, “wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.” Volgens Verhoef zou deze extra bezuiniging wel eens de druppel kunnen zijn die de emmer doet overlopen. Het aanbieden van goedkope(re) sport voor studenten is door de bezuinigingen niet meer mogelijk. 
 
De Hogeschool Utrecht wil de berichten niet bevestigen noch ontkennen. Volgens de hogeschool zijn er inderdaad gesprekken gevoerd, maar over bezuinigen en bedragen wil zij geen details verstrekken. "We komen pas met dergelijke verhalen naar buiten als het officieel is", laat een woordvoerder weten.
 
"De Universiteit Utrecht faciliteert nu voor een groot deel het sporten voor hbo’ers,” aldus Verhoef. De studenten en sportverenigingen willen een petitie gaan houden om nieuwe bezuinigingen tegen te gaan. “Ik hoop dat deze petitie dan ook de ogen doet openen bij de HU", aldus Verhoef.
 
© Nationale Onderwijsgids