Logo_11807639_1314986788515041_2151789657640189658_o

Ruim 2300 nieuwe studenten van de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool zijn aan hun introductieweek in Maastricht begonnen. Voor hen staat de gehele week in het teken van kennismaken met elkaar én de stad Maastricht. Zoals vanouds staat een mix van culturele, informatieve en sportieve activiteiten op het programma. De officiële opening is voor iedereen toegankelijk en vindt vanavond vanaf 18.30u plaats op de Markt, met optredens van DJ Enzo Zanetti, De Heeren van Aemstel Band, Fabrizio en Belle Perez.

De werkgroep INKOM heeft samen met Stichting LEFteam de handen ineengeslagen voor de ontwikkeling van een nieuwe app, die studenten moet stimuleren zich maatschappelijk in te zetten voor Maastricht. De app wordt tijdens de INKOM gelanceerd en bevat in eerste instantie belangrijke actuele informatie over de diverse activiteiten; de verwachting is dat vrijwel alle eerstejaars studenten de app zullen installeren. Na de INKOM wordt de app omgezet naar een ‘vrijwilligersapp’, waarin vrijwilligerswerk vanuit de Sociale Marktplaats van Maastricht, www.maastrichtdoet.nl, automatisch wordt geïmporteerd. Dit kan variëren van het helpen van een vluchteling met de Nederlandse taal en huishoudelijke klusjes voor ouderen tot een activiteit ondernemen met mensen met een verstandelijke beperking. De informatie wordt vertaald naar het Engels, zodat ook internationale studenten kunnen deelnemen.

De INKOM steunt dit jaar het goede doel Orange Babies. Studenten die zich voor de INKOM inschrijven en hun ticket betalen, krijgen de mogelijkheid een (klein) bedrag te doneren bovenop de prijs van hun inschrijving. Alle donaties gaan rechtstreeks naar Orange Babies, dat als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s in Afrika te helpen, en geïnfecteerde kinderen steun te bieden.

© Nationale Onderwijsgids