Logo_kl-logo_fvl-blauw_2015

Het Festival van het Leren is een wereldwijd initiatief van UNESCO. De campagne in Nederland richt zich op het bevorderen van een leven lang leren. Dit meldt de Gemeente Zoetermeer. 

Het Festival van het Leren is bedoeld voor alle burgers, ongeacht in welke leefsituatie zij zich bevinden. Er wordt daarbij speciaal aandacht besteedt aan mensen bereiken voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Het is de bedoeling dat deze groepen hun talenten laten zien en competenties kunnen ontwikkelen. Tijdens dit festival worden drie prijzen uitgereikt, de toppersprijs, de leermeersterprijs en de internationale prijs. 

De basis van het festival worden gevormd door lokale activiteiten in het hele land. Voorbeelden van activiteiten zijn: cursusmarkten, informatiebijeenkomsten, open huis, feestmiddagen, gratis workshops, lezingen, bedrijvenbezoeken, schrijfwedstrijden, excursies, taalmaatjesbijeenkomsten en doe-activiteiten. Deze festivalactiviteiten worden georganiseerd door allerlei bedrijven en instellingen. Te denken valt hierbij aan ROC's, leerwerkprojecten, hogenscholen, UWV, MEE, en volksuniversiteiten. 

Het Festival van het Leren vindt plaats van 11 tot 20 september 2015. Kijk voor meer informatie op festivalvanhetleren.nl. 

© Nationale Onderwijsgids