Normal_minister_jet_bussemaker_ocw

De eerste medezeggenschapsmonitor is gister van start gegaan in het hoger onderwijs. Doel van de monitor is om na te gaan hoe het is gesteld met de huidige staat van de medezeggenschap in het hoger onderwijs. Aan de hand van de uitkomsten gaan bestuurders medezeggenschappers van hogescholen met elkaar een gesprek voeren over eventuele verbeterpunten. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs staat ook achter de monitor. Dit meldt de Vereniging Hogescholen.

De monitor bestaat uit een vragenlijst met vragen als: hoe is het gesteld met de medezeggenschap op een hogeschool of universiteit? En welke faciliteiten zijn er voor medezeggenschapsraden beschikbaar? Deze vragenlijst wordt verspreid onder leden van centrale en decentrale medezeggenschapsraden van hogescholen en universiteiten. De monitor richt zich daarmee zowel op de ervaringen van studenten als werknemers.

De Vereniging Hogescholen benadrukt het belang van een goed functionerende medezeggenschap voor de hogescholen. Bussemaker zou het idee eind 2013 al omarmd hebben in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer. De onderzoeksresultaten worden gepresenteerd en overhandigd aan minister Bussemaker op de eerste landelijke Dag van de Medezeggenschap op 17 juni 2015. 

© Nationale Onderwijsgids