Normal_feest_evenement_festival_concert

De gemeente Ede gaat de bewoners van grotere studentenhuizen een brief sturen. De studenten worden in de brief geïnformeerd over de regels rond feesten en de veiligheid in studentenwoningen. Op 13 november 2014 stortte de vloer van een studentenhuis in Ede in terwijl er een groot studentenfeest plaatsvond. Dit meldt de Gelderlander. 

De gemeente is na het incident in gesprek gegaan met politie, studenten en de eigenaren van de twee panden waar de vloer van inzakte. Daarop heeft de gemeente besloten dat het goed is om alle studenten te wijzen op de regels die er gelden op het gebied van feesten en de veiligheid van studentenwoningen. 
 
De gemeente heeft tevens overwogen om de geldende regels aan te passen, om zo eenzelfde incident te voorkomen. Daar is echter van afgezien, omdat het moeilijk te controleren is wanneer er een normaal huisfeest plaatsvindt en wanneer niet. "We willen de studenten wel laten weten wat de regels zijn", aldus een woordvoerder. "Als men honderd mensen uitnodigt en er is een dj, is het al snel een evenement. Dan moet je een vergunning aanvragen. Dat is één van de dingen die in de brief staan vermeld."
 
© Nationale Onderwijsgids