Normal_politie-logo

Gisteravond is de vloer van een studentenhuis in Ede ingestort. Op het moment van instorting was er een groot studentenfeest gaande in het huis. Hierbij werd hard op de muziek gesprongen. Er zijn vier lichtgewonden. Dit meldt Trouw. 

De voorlopige conclusie van de politie is dat de vloer niet bestand was tegen het springen. Daardoor is deze ingestort. Er waren op het moment van instorten zo'n twintig jongeren feest aan het vieren in de woonkamer op de eerste verdieping. Door hun gespring zakte zij met vloer en al door de eerste verdieping. De woonkamer was ongeveer 5 bij 5 meter. In totaal waren er honderd mensen in het huis aanwezig toen het incident plaatsvond. 
 
Volgens de politie was de houten vloer dus niet belast tegen een twintigtal mensen die er tegelijkertijd op stonden te springen. Van de feestgangers liepen vier mensen lichte verwondingen op. Eén van de studenten is met een gebroken pols naar het ziekenhuis gebracht en die andere werden ter plaatse behandeld aan hun schrammen en lichte kneuzingen. 'We hebben veel geluk dat het bij deze verwondingen is gebleven. Ook het aantal slachtoffers valt mee', aldus de woordvoerder.
 
© Nationale Onderwijsgids