Normal_download__2_

Sinds de Hogeschool van Amsterdam aankondigde een stop in te voeren op stages en studiegerelateerde reizen naar Afrika, zijn drie reizen naar het continent verboden. Er werden achttien aanvragen ingediend. Studenten die naar Afrika willen, moeten daar nu eerst toestemming voor krijgen van het college van bestuur. Dit meldt het Parool. 

Vorige maand kondigde de HvA aan dat er een verbod op studiegerelateerde reizen en stages naar Afrika van kracht werd. De ebola-uitbraak en de politieke instabiliteit waren redenen voor het college van bestuur om de regel in te stellen dat studenten die toch naar het continent willen eerst toestemming moeten krijgen van het college. Drie van de achttien aanvragen die sindsdien zijn ingediend zijn afgekeurd. In de praktijk lijkt er dus niet echt sprake te zijn van een stop. 
 
Twee van de drie afgekeurde reizen , zouden naar Oeganda gaan. Het college van bestuur keurde deze verzoeken af omdat afgelopen maand het Marburgvirus (verwant aan ebola) uitbrak in dit land. De andere reis had als bestemming het grensgebied van Ethiopië. Het zou hier te gevaarlijk zijn, volgens het college. 
 
© Nationale Onderwijsgids