Logo_hogeschool_utrecht_logo
De Hogeschool Utrecht heeft een medewerker van de faculteit Communicatie en Journalistiek geschorst. Dat meldt Trajectum, het magazine van de hogeschool, maandag. Vanaf half november is de medewerker voor drie maanden geschorst. Aanleiding voor de schorsing is het vervalsen van een handtekening. Dit meldt NU.nl. 
 
Er wordt gezegd dat het gaat om een medewerker van het Facultair Bureau Onderwijs. De persoon zou een handtekening op een supplement van een diploma hebben vervalst. De voorzitter van de examencommissie had een stapel diploma's met supplementen van de opleiding communicatiemanagement ondertekend, maar was daarbij een document vergeten. De medewerker zou hier naderhand achtergekomen zijn en heeft zelf de handtekening nagebootst. 
 
Het college van bestuur van de Hogeschool Utrecht is er alert op dat er niet gerotzooid wordt met diploma's. Er is daarom besloten de medewerker te schorsen. Nadat er onlangs aan het licht kwam dat er gefraudeerd werd met diploma's bij hogeschool Inholland zijn de eisen voor een zorgvuldige uitgifte van diploma’s aangescherpt. 
 
© Nationale Onderwijsgids