Logo_logo-nhl

Vanaf 24 oktober is in de kunstgalerij van NHL Hogeschool in Leeuwarden de dubbelexpositie ‘Ver weg en weer terug. Het paradijs.’ te zien. De expositie bestaat uit werk van Pieter Ploeger en Rommy Hofstra. Twee Friese kunstenaars die voor het eerst samen exposeren.

Van Pieter Ploeger zijn  behalve schilderijen ook tekeningen en houtsneden te zien. Zijn werk gaat over de oude verhalen waarin mensen op zoek gaan naar het aardse paradijs. Maar het gaat ook over het actuele drama, dat we iedere dag via de journaalbeelden te zien krijgen.

Rommy Hofstra exposeert  schilderijen over de natuur en het (Friese) landschap. Zij haalt haar inspiratie uit haar omgeving en schildert met de seizoenen mee. Door het onderwerp vrij te interpreteren, laat ze zich verrassen door wat er tijdens het schilderproces gebeurt.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de expositie tot en met 28 november 2014  te bezoeken in de NHL Galerij op de begane grond van NHL Hogeschool, Rengerslaan 10 in Leeuwarden. De Galerij is maandag tot en met donderdag geopend van 8.00 tot 22.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

© Nationale Onderwijsgids