Normal_hogeschool_inholland_3

In de Keuzegids Hbo 2015 komt hogeschool InHolland opnieuw als slechtste uit de bus. Bestuursvoorzitter Doekle Terpstra komt dit oordeel niet overeen met de werkelijkheid. Volgens hem heeft de redactie van de Keuzegids haar oordeel gebaseerd op verouderde gegevens. Dit meldt RTV Rijnmond.

De Keuzegids Hbo vergelijkt jaarlijks de hogescholen van Nederland en stelt ranglijsten samen op basis van diverse statistische gegevens, zoals het studiesucces, het mening van de studenten uit de Nationale Studenten Enquête en de beoordeling van de accreditatiecommissie. InHolland scoorde van alle zeventien hbo-instellingen het slechtst maar volgens Terpstra is dit beeld achterhaald. “Dit onderzoek is een weerspiegeling van de mening van studenten halverwege vorig collegejaar en daar krijgen we vandaag de resultaten van gepresenteerd”, reageert Terpstra. “En dat terwijl de hogeschool juist op de rit staat”.

Vorig jaar maakte InHolland een grondige reorganisatie door nadat de hogeschool in opspraak was geraakt. Studenten hadden ten onrechte een diploma gekregen. Volgens Terpstra zijn er sindsdien veel verbeteringen doorgevoerd. InHolland is nu een van de weinige hbo's waarvan alle opleidingen geaccrediteerd zijn. “Dat zegt iets over de kwalitatieve progressie waar we iedere dag aan werken”, meent Terpstra. “Dit traject heeft onze aandacht, maar kost ook tijd”.

© Nationale Onderwijsgids