Logo_logo_inholland

De eerste studenten van de nieuwe internationale hbo-opleiding International Business Innovation Studies (IBIS) bij InHolland starten volgende week op de locatie Amsterdam/Diemen. IBIS is een brede, economische en Engelstalige bacheloropleiding gericht op het opleiden van ‘innovatiemakelaars’ die organisaties kunnen helpen overleven en groeien in deze tijden van continue en onvoorspelbare verandering. 

Er is grote behoefte aan internationaal georiënteerde professionals die snelle ontwikkelingen en veranderende trends kunnen voorzien en kunnen omzetten in levensvatbare kansen. “Het zijn daarom de ondernemende aanjagers en creatieve uitvoerders van innovatie die passen bij deze nieuwe opleiding”, licht Willem Viets, directeur International College, toe. “IBIS biedt internationaal georiënteerde studenten kansen om in de toekomst te werken in internationale en multiculturele leeromgeving waarin innovatie van processen, producten, concepten en organisaties een steeds belangrijker onderdeel is.”

De helft van het studieprogramma van de opleiding bestaat uit een programma waarin de drie disciplines ‘Business’, ‘Innovation’ en ‘Internationalisation’ worden bestudeerd. Studenten voeren  opdrachten uit waarbij ze een prototype ontwikkelen of innovatieve oplossingen bedenken voor een maatschappelijk issue. Daarnaast biedt de opleiding een keuzeprogramma waarbij zij onder andere onderwijs kunnen volgen in het buitenland. Via een tweetal afstudeerrichtingen kunnen studenten zich in het derde en vierde jaar oriënteren binnen het bredere veld van business innovation waardoor internationale carrièrekansen worden vergroot.

Omdat het een nieuwe opleiding betreft heeft de Nederlands Vlaamse accreditatieorganisatie (NVAO) de toets nieuwe opleiding afgenomen. Deze toets is nodig om een licentie voor de opleiding te krijgen. Dit heeft geleid tot een positief advies.

© Nationale Onderwijsgids