Studentenwooncomplex aan Talentenplein Zwolle (foto: SSH)

De Stichting Studenten Huisvesting (SSH) reikt deze week de sleutels uit voor de eerste 150 woningen van het nieuwe studentenwooncomplex in Zwolle. Vanaf deze week trekken de eerste bewoners in Fossa, het blok dat als eerste werd opgeleverd aan het Talentenplein. De 150 woningen in dit blok zijn grotendeels bestemd voor studenten die nu aan de Harm Smeengekade wonen. Een aantal woningen is gereserveerd voor buitenlandse studenten aan Cibap, Katholieke PaBo en Hogeschool Windesheim. 

De woningen aan het Talentenplein zijn 28 vierkante meter groot. De nieuwe huurders beschikken over hun eigen douche, toilet en keuken. Een internet- en televisieaansluiting is geregeld. De was doen kan ook in het gebouw; er is een gemeenschappelijke wasmachineruimte aanwezig.

Het nieuwe wooncomplex ligt op de hoek van de Pannekoekendijk en Burgemeester Roelenweg. Het eerste blok ‘Fossa’ is gereed. De volgende twee blokken ‘Suol’ en ‘Tracé’ worden respectievelijk in november en januari opgeleverd. Studenten moeten ingeschreven staan bij de SSH om in aanmerking te komen voor de woningen. In het najaar komen de advertenties voor Suol online.

De SSH is een landelijke woonstichting voor studenten. In Zwolle, Utrecht, Amersfoort, Rotterdam, Tilburg en Maastricht verhuren zij in totaal zo'n 17.000 studentenkamers en woningen.

© Nationale Onderwijsgids