Victoria Koblenko

Pp 2 september vindt de opening van het nieuwe studiejaar van hogeschool Saxion plaats. Victoria Koblenko geeft tijdens de bijeenkomst een lezing over diversiteit. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld houdt de openingsrede. Dit meldt Tubantia. 

Koblenko is een Nederlandse actrice, presentatrice en columniste van Oekraïense afkomst. Tijdens de openingsbijeenkomst, die gehouden wordt op de Saxion locatie in Deventer, spreekt zij over diversiteit. Saxion zet hiermee diversiteit in de schijnwerpers. ‘Nationale en internationale studenten en collega’s kleuren onze hogeschool, zowel man als vrouw’, aldus Saxion. 
 
Daarnaast wordt de openingsrede gegeven door Commissaris van de Koning Ank Bijleveld. Na de rede leidt Koblenko een panel- en publieksdiscussie met getalenteerde vrouwen over vrouwen in topfuncties. Op de dag wordt ook de winnaar van de Saxion Afstudeerprijs voor de beste en meest veelbelovende afstudeerscriptie bekendgemaakt. Zandkunstenaar Gert van der Vijver vertoont daarnaast zijn lichtshow op de openingsbijeenkomst. 
 
© Nationale Onderwijsgids