Logo_logo

In Tilburg moet een technische campus komen. Hier zouden opleidingen op vmbo, mbo en hbo niveau aangeboden moeten gaan worden. "Maar ook specialistische technische opleidingen behoren tot de mogelijkheden", aldus de gemeente Tilburg. Vertegenwoordigers van onderwijs, overheid en bedrijven zijn momenteel in gesprek. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Een woordvoerster van de gemeente Tilburg vertelt dat het nog oriënterende gesprekken zijn. De gemeente Tilburg wil een breed aanbod aan technische opleidingen in de stad omdat zo te kunnen voorzien in de behoeften van het bedrijfsleven. Ook wil de gemeente op deze manier Tilburg aantrekkelijker maken voor nieuwe ondernemingen. 

Het zou voor de hele regio goed zijn als op dit vlak de krachten worden gebundeld, aldus voorzitter Marc Heuvelmans van Bedrijven Overleg Regio Tilburg (BORT). "De technische maakindustrie is enorm in opkomst, ook in onze regio." Volgens het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt zijn er tot 2020 ieder jaar 30.000 extra technici nodig.

© Nationale Onderwijsgids