Normal_4541044591_aa71bf5ea8_z

De Stenden Hogeschool en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden willen fuseren. De Colleges van Bestuur hebben dit op donderdag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst voor de medewerkers van de hogescholen. De scholen willen dat de instellingsfusie op 1 september 2016 ingaat. Dit meldt de NHL. 

 
De Colleges van Bestuur zeggen dat een instellingsfusie ertoe zou leiden dat de hogescholen de noordelijke kenniseconomie in de toekomst het beste duurzaam kunnen versterken.  
 
Een gezamenlijk stuurgroep heeft onderzoek gedaan naar een fusie tussen de twee Friese hogescholen. Deze verkenning is in de nazomer van 2013 gestart. Op basis van de rapportage van deze stuurgroep hebben de Colleges van Bestuur geconcludeerd dat een fusie een goed idee is. Een vergaande samenwerking, zo stelt het NHL, is van grote meerwaarde is voor de Noordelijke regio en voor beide hogescholen.
 
Op 3 juli hebben de Colleges van Bestuur de intentie tot een instellingsfusie voor advies voorgelegd aan de beide medezeggenschapsraden.
 
© Nationale Onderwijsgids