Newsroom van BBC World

Er is een toenemend tekort aan goed opgeleide vakmensen in de media. Donderdag ondertekenden daarom overheden, onderwijsinstellingen en onder meer de mediabedrijven RTL en NOS een pact om te zorgen voor adequate opleiding en bijscholing. Dit meldt NU.nl. 

Op donderdag vond in het Mediapark Jaarcongres plaats. Verschillende organisaties besloten tijdens dit congres om de handen in een te gaan slaan om de groei van de sector te stimuleren. Er werd een pact opgesteld dat ondertekend werd door onder meer, RTL, NOS, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Erasmus Universiteit, de gemeente Hilversum en Beeld en Geluid.
 
De partijen gaan zich inzetten voor het stimuleren van jongeren om te kiezen voor een opleiding waar de mediabedrijven behoefte aan hebben. Ook willen de organisaties de studenten na het volgen van de juiste opleiding voor langere tijd binden aan de branche. Daarnaast is het belangrijk dat mediaprofessionals tijdens hun loopbaan voortdurend blijven werken aan hun ontwikkeling; hier gaan de partijen zich ook voor inzetten. 
 
© Nationale Onderwijsgids