Logo_logo__1_
Mark Pluymaekers wordt per 1 september 2014 lector International Relationship Management bij Zuyd Hogeschool. Momenteel werkt Pluymaekers als docent en onderzoeker bij de Faculteit International Business and Communication van Zuyd. Dit meldt Zuyd. 
 
Het internationaal relatiemanagement richt zich op twee speerpunten: het ontwikkelen van interculturele en -talige competenties van medewerkers en het creëren van boodschappen die de juiste snaar raken bij cultureel diverse doelgroepen. De twee voornaamste onderzoekersprogramma's zijn: Global Minds, waarbij instrumenten worden ontwikkeld om interculturele competenties te meten en te monitoren en Message Design, waarbij de kenmerken van effectieve interculturele boodschappen worden onderzocht. 
 
Pluymaekers: “Het vermogen om in de interactie met stakeholders zowel gepast als effectief om te gaan met culturele diversiteit draagt bij aan de duurzaamheid van de relatie en daarmee ook aan het uiteindelijke bedrijfsresultaat.”
 
In de komende jaren wil het lectoraat de bestaande onderzoeksprogramma's uitbouwen en de externe profilering versterken. Pluymaekers zal in september José Bloemer opvolgen. 
 
© Nationale Onderwijsgids