Buiten studeren
Sinds drie jaar biedt de Hanzehogeschool Groningen zomercursussen aan onder de noemer ‘Hanze Summer School’. Dit internationale programma biedt studenten uit het buitenland de mogelijkheid om drie weken te studeren aan de Hanzehogeschool Groningen. Dit jaar zijn er twee verschillende cursussen, waarin 39 deelnemers met acht verschillende nationaliteiten aan deelnemen. 
 
De Hanze Summer School onderscheidt zich van andere summer schools door de kennis die de studenten opdoen tijdens colleges in de praktijk kunnen brengen tijdens bedrijfsbezoeken. Deze business excursions geven de studenten de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij grote multinationals in Nederland en Duitsland. Daarnaast biedt de Hanze Summer School een actief en uitgebreid sociaal programma. 
 
De grootste summer course van dit jaar, ‘Doing Business in Europe’, is gericht op studenten in de Verenigde Staten en Canada om uitwisselingsplekken te creëren voor Nederlandse studenten in deze landen. De studenten leren tijdens de drieweekse cursus alles over de Europese Economie. Op dinsdag 20 mei arriveren de eerste studenten. In de weekenden maken ze een fietstocht door de stad, gaan ze op Dutch Tour, bezoeken ze bedrijven in Papenburg, Amsterdam en Groningen en gaan ze naar Schiermonnikoog. Op vrijdag 13 juni ronden de studenten de Hanze Summer School af met tentamens en presentaties en gaan ze weer naar huis. De studenten krijgen na afloop een ‘Certificate of Participation’. 
 
Dankzij de Hanze University Foundation en de kerstpakketten-donatie van de medewerkers van de Hanzehogeschool Groningen verwelkomt de Hanze Summer School dit jaar ook vier docenten uit Zuid-Afrika en Tanzania die zich willen verdiepen in de Europese Economie. 
 
Meer informatie is hier te vinden. 
 
© Nationale Onderwijsgids